Gruppeprosjekt i Informasjonsarkitektur
Rolle: I dette tverrfaglige prosjektet var jeg den eneste interaksjonsdesigneren, og hadde hovedansvar på innhenting av innsikt, brukertesting og personas.

Periode: Septemer - Desember 2022

Case: Å utvikle en felles arena for kultur- og aktivitetstilbud i Totenregionen.

Bakgrunn
I denne oppgaven bestående av studenter fra grafisk design (BMED) og interaksjonsdesign (BIXD), hadde vi fått som oppgave å utvikle en portal der kulturlivet i Gjøvik og Toten regionen settes i system. Vi utviklet en løsning der enkeltpersoner og foreninger/organisasjoner enkelt kan opprette ulike aktiviteter, krus, arrangementer, konserter og lignende.


Innsikt
Alle gruppene i faget fikk utdelt en lokal ildsjel i Gjøviksområdet som var håndplukket av faglærer. Jeg utviklet en kvalitativ intervjuguide for å finne ut hva denne ildsjelen tenker rundt kulturtilbudet i regionen.

Alle gruppene i dette prosjektet gjorde det samme, og alle intervjuene ble samlet i en felles database. Formålet med dette var å samle innsikt på tvers av respondentene, og denne verdifulle informasjonen ble grunnlaget for sluttproduktet. Etter å ha analysert informasjonen, kunne vi konkludere med flere fellesnevnere som gikk på tvers av allle intervjuene:

Samtlige respondenter manglet en felles portal der de kunne få oversikt over arrangementer, kurs og lignende begivenheter. 
Sosiale medier og aviser, der ulike begivenheter og arrangement legges ut, virker uoversiktlig og lite motiverende.
Flere av respondentene synes dagens utvalg er snevert og begrenset til konserter og lite "hverdagslige" aktiviteter. De ønsker seg flere arrangementer av typen lavterskelkurs innenfor for eksempel dans, kunst og keramikk.

Personas
Ved å samle innsikten fra samtlige intervjuer ved blant annet idemyldring, utviklet vi personas med behov og ønsker som representanter for brukergruppene. Dette gav oss håndfaste "mennesker" som gav oss mulighet til å videre utvikle løsningen vår. 
Lo fi prototype
I tråd med innsikten fra både vårt eget intervju, og de øvrige fra resten av klassen, begynte vi å skissere ned noen papirprototyper. Her måtte vi finne ut av hvordan informasjonsarkitekturen skulle settes opp, hvilke funksjoner brukerne ville ha behov for, samt innlogging og betaling.
Hi fi prototype
Etter å ha brukertestet en fungerende lo fi prototype i papir, fikk vi verdifull tilbakemelding på alle områder. Alt fra fargevalg, funksjoner, innlogging og størrelse ble nå kartlagt, og vi kunne begynne å utvikle en løsning innenfor Figma.
Struktur
Vi utviklet en innholdsstruktur for å visualisere innholdet i løsningen
Demonstrasjon av HiFi prototype

You may also like