Bachelor 2023
Rolle: Jeg har vært hovedansvarlig for intervjuer og intern kommunikasjon samt research.

Periode: Januar - mai 2023

Case: Hvordan kan vi effektivisere vareflyten og bestillingsprosessen hos AniCura Gjøvik?

‎‎ ‎ ‎ ‎
Bakgrunn
I denne bacheloroppgaven hadde vi dyreklinikken AniCura Gjøvik som oppdragsgiver. 
De kunne fortelle oss at de har over lengre tid hatt utfordringer med vareflyt og varetelling av medisiner, og sliter med svinn som følge av overbestilling som igjen er forårsaket av dårlig kommunikasjon. I tillegg bruker de ansatte for mye tid på bestilling og logistikken rundt dette, fremfor å jobbe med dyrene.
Løsningen vår er et konsept til en digital arena som skaper oversikt over hvilke medisiner klinikken trenger, hvor sluttbruker raskt og enkelt kan registrere ønskede medisin.

I løpet av dette halvåret har vi brukt feltstudier og intervju for å skaffe innsikt fra de ansatte, deres arbeidshverdag og deres utfordringer. Denne innsikten har vi analysert, drøftet og strukturert med ulike metoder, for å så utvikle prototyper som vi har iterert etter tilbakemelding fra brukertester.

Løsningen kalte vi POG (Pharmaceutical Organization Guard), som skal fungere som en erstatning for løsningen klinikken bruker i dag. I dag har den som hovedfokus å bestille medisin samt gjennomføre varetelling, men i fremtiden kan den vidreutvikles til å bli en arena som kan utføre flere forskjellige oppgaver. 
Innsikt og kartlegging
Vi fikk store mengder informasjon og innsikt fra feltstudier og intervju. Vi samlet notatene og sorterte dem i et affinity diagram med rundt 200 post-it lapper. Her fikk vi et bedre overblikk over hvilke utfordringer de har og hva vi kunne gjøre bedre.
Vi brukte designmetoder som SWOT-analysering, kundeprofil, verdikart og personas for å analysere innsikten.
Her fant vi styrker og svakheter, trusler og muligheter. Vi fant også hva de viktigste behovene var, hva de trenger og hvordan dette kunne løses.
Fra idé til skisse til prototype
Etter å ha samlet, definert og analysert informasjonen, begynte vi å få en anelse om hvordan løsningen kunne bli seende ut. Her brukte vi ulike metoder for skissing før vi landet på en endelig løsning.
Vi baserte skissene på et grensesnitt som ikke var for ulikt tavlen de allerede var kjent med.
Gjennom brukertesting av de ansatte ved klinikken lagde vi nye iterasjoner.
Som til slutt ble vårt endelige løsningsforslag.
Hva gjør POG?
POG er en digital prototype for smartbrett som skal erstatte dagens løsning ved dyreklinikken. I dag benyttes det en vanlig whiteboard tavle for å bestille medisiner, og når det varetelles gjøres det manuelt. Begge rutinene for dette tar flere timer i uken, og med denne løsningen halveres antall steg.

 Løsningen innebærer:

- En bestillingsliste for registrering av hvilke medisiner som skal bestilles.
- En kontinuerlig oppdatert lageroversikt over alle medisinene på klinikken.
- Et innebygd verktøy for varetelling av medikamenter.
Fremtidig utvikling
Løsningen ble tatt godt i mot av de ansatte på klinikken, og de utrykket interesse for å utvikle løsningen videre. Dette må gjøres med tverrfaglig samarbeid med utviklere innenfor både front- og backend. 
Dette er en skreddersydd programvare som også kan implementeres på flere AniCura klinikker, og med systemet er det mulig å implementere stadig nye funksjoner.

You may also like